Luontokuvaus

Myllykoski Big Water Festival 2023

Nurmijärven Myllykoskella pidettiin Big Water Festival koskimelontakilpailut 22.4.2023. Alla muutamia kuvia huikeista suorituksista.

Tapahtumasta lisätietoa Koskimelonnan sivuilta.

Hakoisten linnavuori

Hakoisten Linnavuori on upean näköalan paikka joka sijaitsee hieman Hämeenlinnan eteläpuolella. Linnavuoren laelta aukeaa esteettömät näkymät lähes joka suuntaan.

Kaakkoon katsottaessa myös Kernaalan järvi näkyy puiden lomasta.

Linnavuorelle pääsee kun ajaa kartanon yksityistietä, jossa vuorelle kiipeilijöille ajo on sallittu. Pieni pysäköintipaikka odottaa linnavuoren juurella.

 

Hatlamminsuo

Talven pakkaset ovat luoneet lumiverhon Hatlamminsuon ylle. Alla oli vielä varsin sulaa vettä mikä tuli todettua, mutta en antanut sen kuvien ottamista haitata.

6U0A1535.JPG

Keskityin tälläkertaa enemmän yksityiskohtiin kuin yleismaisemaan, suolla oli ollut jo sen verran kävijöitä että avoimen tilan puhdasta hankea oli aika vähän.

6U0A1571.JPG

Eläinten jälkiä oli aika vähän, mutta sentään jotain löytyi.

6U0A1554.JPG

Hämeenkylmänkukka

Hiljaksiin alkaa ajat lähestyä että voi tämän harvinaisuuden luonnosta bongata. Kuvat ovat muutaman vuoden takaa, katsotaan jos tänä vuonna saisi tuoreempia otoksia.

Kukka on yllättävän iso ja uskomattoman upea. Kannattaa yrittää bongata tämä rauhoitettu harvinaisuus luonnossa näin lumien sulamisen aikoihin.

Linnansaaren kansallispuiston maisemissa

Linnansaaren kansallispuisto on lähellä Rantasalmea, ja sen voi kokea kunnolla vain vesiteitse. Itse Linnansaareen pääsee yhteysveneellä, ja alueella on paljon erilaisten vesikulkineiden vuokraustoimintaa. 

Linnansaaren kansallispuiston länsipuolelta löytyi hieno näköalatorni, josta pääsi näkemään aluetta myös hieman lintuperspektiivistä.

Tämä hieno paikka sijaitsee siis täällä: