Lapsikuvaus studiossa

Kuvasin hiljattain samalla kertaa 1-vuotiskuvauksen ja perhekuvauksen. Kuvausmielessä siinä ei toki ole haasteita, mutta pienen jaksaminen teettää aina pienen kysymysmerkin. 

Studiossa on muutama taustarulla päällekkäin, ja aloitimme kuvauksen vaalealla taustalla lapsen kanssa. Tämän jälkeen otimme heti perään perhepotretit edelleen vaalealla taustalla. 

Taustan vaihto vaaleasta tummaan kestää minuutin verran, ja pääsimme heti jatkamaan hyväntuulisen pojan kanssa tummalla taustalla.

Tässä vaiheessa kuvaaminen ei ollutkaan enää aivan ykkösjuttu, kaikki muu alkoi kiinnostaa jo hiljaksiin enemmän. Joten päätimme kokeilla vielä miten hän reagoisi savukoneen usvaan. Saimme muutaman kuvan otettua, mutta sitten ilmeet ja olemus alkoivat kääntyä väsyn puolelle.

Savukone lapsikuvauksissa

Pääsin kokeilemaan lapsikuvauksen yhteydessä studion uutta hankintaa, eli savukonetta. Savu antaa erilailla eloa taustaan, ja se ei ole ikinä kahdessa kuvassa samanlainen. Omasta mielestäni se toimii parhaiten tummalla taustalla koska silloin se erottuu selkeästi.

Studio on aina lapselle erilainen paikka kuin mihin hän on tottunut. Tässä tapauksessa kävi niin, että kun olimme ottaneet kaikki muut kuvat, päätettiin kokeilla savun kanssa. Lapsi oli jo aika väsynyt kuvaukseen, mutta ensimmäisen savun tullessa silmät suurenivat ja ihmettely alkoi. Sitä pienen hämmennystä oli ihana tarkkailla.

Tämä on varmasti lapsille hyvin henkilökohtainen ja ikäkausiriippuvainen asia - ei voi olettaa, että kaikki lapset ottaisivat savun ilolla vastaan, se voi olla toki myös pelottavaa. Tämän takia jos savukonetta haluaa kokeilla, se kannattaa tehdä aivan lopuksi, tällöin varsinainen kuvaus ei mene pieleen jos alkaa vaikka itkettää.

Omasta mielestäni se antaa uusia mahdollisuuksia, ja tulen tätä jatkossa tarjoamaan asiakkailleni.

Portaat täältä tuonne

Nämä portaat löytyvät Portofinon luonnonpuistosta Italiasta. Eksyin niille aivan vahingossa kun katsoin gps:stä, että tuosta on lyhyt matka. Siinä vaan sitten ei näkynyt korkeuskäyriä.. 

Paikka on kokonaisuutena aivan loistava, tarjoaa monenlaista nähtävää. Laitan sieltä varmasti tulevaisuudessa vielä muutaman kuvan lisääkin.

Kiinteistökuvausta Riihimäellä

Teen paljonkin kiinteistökuvauksia, mutta yleensä toimeksiantaja on kiinteistövälittäjä. Tällä kertaa asunnon omistajat tilasivat kuvauksen, ja sain heiltä luvan kuvien julkaisemiseen. 

Kuvasin Riihimäellä upean omakotitalon Uhkolassa, upeiden ulkoilumaastojen äärellä.

Sokerina pohjalla kiinteistö kuvattiin myös ilmasta kuvauskopterilla. Kuvauskopterin käyttö on siitä haasteellista, että se on suhteellisen arka keliolosuhteille. Esimerkiksi sade tai kova tuuli estää sen käytön. Mutta tällä kertaa keli oli mitä mainioin.

Koirakuvaus luonnossa

Sain hienon tilaisuuden päästä kuvaamaan kahta reipasta labradorinnoutajaa, Nasua ja Helmeä.

Pakkasta oli toistakymmentä astetta ja koirien hengitys huurtui hienosti vasten aamuauringon ensimmäisiä säteitä.

 

Kuvauspaikkana oli Riihimäen luontohelmi, Hatlamminsuo. Suon pinta oli kivasti jäätynyt ja mahdollisti laajemman liikkumisen pitkospuiden ympäristössä.

Savukoneen kokeilua

Päätin täydentää studion varustusta pienellä savukoneella, ja pitihän sen toimintaa päästä heti testaamaan. Tällä kertaa kuvauskohteeksi päätyi silkkiterrierimme, joka urheasti pysyi paikallaan (hyvän herkun kannustaessa..). Punainen valo kera tonttuhatun ampuu varmaan hivenen yli, mutta tulipahan samalla todettua, että odota-käsky on mennyt kohtuullisen hyvin perille.

Saksipaja

Yleensä en kirjoittele suoraan tehdyistä kuvauksista, mutta tällä kerralla teen poikkeuksen koska kuvattava porukka vaan oli niin kuvauksellista ja kuvauksissa oli hyvä fiilis.

Eli sain kunnian kuvata Riihimäkeläisen kampaamon, Saksipajan, henkilökunnan. Kuvaukset menivät sekä omasta mielestäni, että asiakkaan puolesta hyvin, ja ovatpa kuvat jo päätyneet käyttöönkin, mm. Saksipajan kotisivuille.

Kuvasimme ensin yksilökuvia käyttäen taustana kampaamon seinälle tehtyä koristetapettielementtiä.

Kiitos paljon! Kuvat on tosi hyviä! Kyllä kannatti ottaa :)
— Siina, Saksipaja

Yksilökuvien jälkeen otimme vielä nipun ryhmäkuvia, muodollisemmin rivissä, ja rennommalla otteella mukavasti loikoillen pesupisteen isoilla tuoleilla.

Iso kiitos Saksipajalle ja henkilökunnalla hienosta kuvassessiosta.

Cinque Terre

Tällä kertaa kennolle on tarttunut muutama kuva Unescon maailmanperintökohteesta, Cinque Terrestä, Italiasta. Se muodostuu viidestä pienestä kallioiden päälle rakentuneesta kalastajakylästä Italian rannikolla. Paikka on suhteellisen turistoitunut, mutta kyllä siellä silti saa aavistuksen siitä mitä elämä aikanaan on siellä ollut. Bonuksena päälle kylien välillä menee kävelyreitit pitkin vuorenrinteitä.

Tässä vielä karttalinkki jos paikka herätti mielenkiinnon.