Matkustaminen

Portaat täältä tuonne

Nämä portaat löytyvät Portofinon luonnonpuistosta Italiasta. Eksyin niille aivan vahingossa kun katsoin gps:stä, että tuosta on lyhyt matka. Siinä vaan sitten ei näkynyt korkeuskäyriä.. 

Paikka on kokonaisuutena aivan loistava, tarjoaa monenlaista nähtävää. Laitan sieltä varmasti tulevaisuudessa vielä muutaman kuvan lisääkin.

Cinque Terre

Tällä kertaa kennolle on tarttunut muutama kuva Unescon maailmanperintökohteesta, Cinque Terrestä, Italiasta. Se muodostuu viidestä pienestä kallioiden päälle rakentuneesta kalastajakylästä Italian rannikolla. Paikka on suhteellisen turistoitunut, mutta kyllä siellä silti saa aavistuksen siitä mitä elämä aikanaan on siellä ollut. Bonuksena päälle kylien välillä menee kävelyreitit pitkin vuorenrinteitä.

Tässä vielä karttalinkki jos paikka herätti mielenkiinnon.

 

Linnansaaren kansallispuiston maisemissa

Linnansaaren kansallispuisto on lähellä Rantasalmea, ja sen voi kokea kunnolla vain vesiteitse. Itse Linnansaareen pääsee yhteysveneellä, ja alueella on paljon erilaisten vesikulkineiden vuokraustoimintaa. 

Linnansaaren kansallispuiston länsipuolelta löytyi hieno näköalatorni, josta pääsi näkemään aluetta myös hieman lintuperspektiivistä.

Tämä hieno paikka sijaitsee siis täällä:

 

Bengtskärin majakka

Bengtskärin majakka on huikea vierailukohde. Sinne pääsee päiväristeilyllä, ja mikä parasta, se toimii myös kesäisin hotellina. Kun turistilaivojen ryntäys hiipuu, jää koko luoto muutaman majoittujan käyttöön. Tunnelma on huikea ja maisemat mitä upeimmat.

Kallioilla saa olla aivan rauhassa omien ajatustensa kanssa, nauttia ja hiljentyä.

Täällä pitää käydä vielä joskus uudestaan. Kuvat eivät tee oikeutta paikan upealle tunnelmalle.

Slovenia ja Bovec

Kerran minun piti viettää viikonloppu Sloveniassa, ja sain vapaat kädet paikan suhteen. Etsin pienimmän kylän keskeltä ei mitään, missä vain olisi jokin hotelli. Päädyin valitsemaan paikan nimeltä Bovec. En tiennyt paikasta mitään etukäteen, ainoastaan sen, että paikka on Alppien itälaidalla, ja odotettavissa oli vuoristomaisemia.

No, tämä paikka sitten osoittautui aivan helmeksi, monessa mielessä. Se on aivan loistava kaikenlaiselle luonnossa liikkumiselle, maastopyöräilyä, melontaa, retkeilyä, raftingia tai vaikka vesiputouksissa laskemista kuin vesiliukumäissä konsanaan. Kaikkea en ehtinyt kokeilla, mutta kokemus jäi mieleenpainuvaksi. Esimerkiksi, hotellin vieressä oli vaatimaton n. 100 metrin vesiputous, minkä huipulle oli tietenkin pakko kiivetä :-).

Tässä muutama maistiainen, Soca-joki on sitten oikeasti tuon värinen, vesi tulee Alpeilta minkä tämä laita on vanhaa merenpohjaa / korallia. Tästä korallista liukenee jotain aineita, mitkä antavat tuon upean värin.