studiokuvaus

Personal Trainerit Riihimäeltä

Yksi viimeaikojen mukavimpia kuvauksia oli kun kaksi energistä personal traineria Riihimäeltä saapui studioon kuvattavaksi. Tavoitteena oli saada heidän uuden yhteisproggiksen markkinointikuvat sekä yksilökuvia myöhempää käyttöä varten.

Mimmun kotisivuille pääset suoraan tästä ja Annin kotisivuille tästä. Mukavia treenihetkiä!

Puisia polkupyöriä

Wiilubike on kehittänyt aivan uudenlaisen tuotteen, puurunkoisen polkupyörän.

Pyörän sydän on suomalaista puuta, ja kulutusosat huolella valittuja komponentteja mitkä soveltuvat tehtäväänsä parhaiten, esimerkiksi Brooksin satula tai hihnaveto.

Wiilubiken loistaviin tuotteisiin ja tarinaan pääset tutustumaan paremmin heidän kotisivuillaan.

Taidelasia

Kuvasin hiljattain Lasistudio Mafka & Alakosken valmistamia taidelasiesineitä. Ne ovat osa Autismisäätiön järjestämää "Ajatusten linnunrata - Keppulin tarina" näyttelyä.

Lasin kuvaaminen itsessään on oma taiteenlajinsa, kolmiuloitteisuuden säilyttäminen ja kiiltojen hallinta asettaa omat haasteensa.

Lapsikuvaus studiossa

Kuvasin hiljattain samalla kertaa 1-vuotiskuvauksen ja perhekuvauksen. Kuvausmielessä siinä ei toki ole haasteita, mutta pienen jaksaminen teettää aina pienen kysymysmerkin. 

Studiossa on muutama taustarulla päällekkäin, ja aloitimme kuvauksen vaalealla taustalla lapsen kanssa. Tämän jälkeen otimme heti perään perhepotretit edelleen vaalealla taustalla. 

Taustan vaihto vaaleasta tummaan kestää minuutin verran, ja pääsimme heti jatkamaan hyväntuulisen pojan kanssa tummalla taustalla.

Tässä vaiheessa kuvaaminen ei ollutkaan enää aivan ykkösjuttu, kaikki muu alkoi kiinnostaa jo hiljaksiin enemmän. Joten päätimme kokeilla vielä miten hän reagoisi savukoneen usvaan. Saimme muutaman kuvan otettua, mutta sitten ilmeet ja olemus alkoivat kääntyä väsyn puolelle.

Savukone lapsikuvauksissa

Pääsin kokeilemaan lapsikuvauksen yhteydessä studion uutta hankintaa, eli savukonetta. Savu antaa erilailla eloa taustaan, ja se ei ole ikinä kahdessa kuvassa samanlainen. Omasta mielestäni se toimii parhaiten tummalla taustalla koska silloin se erottuu selkeästi.

Studio on aina lapselle erilainen paikka kuin mihin hän on tottunut. Tässä tapauksessa kävi niin, että kun olimme ottaneet kaikki muut kuvat, päätettiin kokeilla savun kanssa. Lapsi oli jo aika väsynyt kuvaukseen, mutta ensimmäisen savun tullessa silmät suurenivat ja ihmettely alkoi. Sitä pienen hämmennystä oli ihana tarkkailla.

Tämä on varmasti lapsille hyvin henkilökohtainen ja ikäkausiriippuvainen asia - ei voi olettaa, että kaikki lapset ottaisivat savun ilolla vastaan, se voi olla toki myös pelottavaa. Tämän takia jos savukonetta haluaa kokeilla, se kannattaa tehdä aivan lopuksi, tällöin varsinainen kuvaus ei mene pieleen jos alkaa vaikka itkettää.

Omasta mielestäni se antaa uusia mahdollisuuksia, ja tulen tätä jatkossa tarjoamaan asiakkailleni.

Savukoneen kokeilua

Päätin täydentää studion varustusta pienellä savukoneella, ja pitihän sen toimintaa päästä heti testaamaan. Tällä kertaa kuvauskohteeksi päätyi silkkiterrierimme, joka urheasti pysyi paikallaan (hyvän herkun kannustaessa..). Punainen valo kera tonttuhatun ampuu varmaan hivenen yli, mutta tulipahan samalla todettua, että odota-käsky on mennyt kohtuullisen hyvin perille.

Saksipaja

Yleensä en kirjoittele suoraan tehdyistä kuvauksista, mutta tällä kerralla teen poikkeuksen koska kuvattava porukka vaan oli niin kuvauksellista ja kuvauksissa oli hyvä fiilis.

Eli sain kunnian kuvata Riihimäkeläisen kampaamon, Saksipajan, henkilökunnan. Kuvaukset menivät sekä omasta mielestäni, että asiakkaan puolesta hyvin, ja ovatpa kuvat jo päätyneet käyttöönkin, mm. Saksipajan kotisivuille.

Kuvasimme ensin yksilökuvia käyttäen taustana kampaamon seinälle tehtyä koristetapettielementtiä.

Kiitos paljon! Kuvat on tosi hyviä! Kyllä kannatti ottaa :)
— Siina, Saksipaja

Yksilökuvien jälkeen otimme vielä nipun ryhmäkuvia, muodollisemmin rivissä, ja rennommalla otteella mukavasti loikoillen pesupisteen isoilla tuoleilla.

Iso kiitos Saksipajalle ja henkilökunnalla hienosta kuvassessiosta.

Studiokuvauksia

Blogin päivittäminen on jäänyt nyt hieman vähemmälle kun on ollut kiirettä asiakaskuvausten kanssa. Jos satuit lukemaan blogin ensimmäisen postauksen, niin tarkoituksenani ei ole julkaista aina uusia asiakaskuvia tässä blogin yhteydessä, koska lähtökohtaisesti annan asiakkaille "omaa aikaa" kuvien kanssa, ennenkuin niitä minun suunnaltani ilmestyy minnekään näkyville.

En tiedä jakaako kukaan muu tuota ajatusta kanssani, mutta omasta mielestäni se olisi vähän hassua, jos vaikka vieraat pääsisivät katselemaan hääpotretteja ennenkuin hääpari on edes ehtinyt sellaista kiitoskorttiinsa laittaa.

Nyt sovin kuitenkin muutaman asiakkaan kanssa, että kuvia voi laittaa heti näkyville, ja niitä löytyy nyt muotokuvaus-osiosta. Käykääpä katselemassa!

Koirakuvausta studiossa

Eilen jäi studiossa kaikki valmiiksi valojen osalta erään aivan ihanan tyttövauvan lapsikuvauksen jälkeen, niin päätin kokeilla miten meidän silkkiterrierin pentu osaisi seistä paikallaan. Hetkittäin se onnistui aivan hienosti, kunhan lahjusten laadusta ja määrästä päästiin yhteisymmärrykseen.. Tässä yksi otos sieltä onnistuneemmasta päästä.