Slovenia ja Bovec

Kerran minun piti viettää viikonloppu Sloveniassa, ja sain vapaat kädet paikan suhteen. Etsin pienimmän kylän keskeltä ei mitään, missä vain olisi jokin hotelli. Päädyin valitsemaan paikan nimeltä Bovec. En tiennyt paikasta mitään etukäteen, ainoastaan sen, että paikka on Alppien itälaidalla, ja odotettavissa oli vuoristomaisemia.

No, tämä paikka sitten osoittautui aivan helmeksi, monessa mielessä. Se on aivan loistava kaikenlaiselle luonnossa liikkumiselle, maastopyöräilyä, melontaa, retkeilyä, raftingia tai vaikka vesiputouksissa laskemista kuin vesiliukumäissä konsanaan. Kaikkea en ehtinyt kokeilla, mutta kokemus jäi mieleenpainuvaksi. Esimerkiksi, hotellin vieressä oli vaatimaton n. 100 metrin vesiputous, minkä huipulle oli tietenkin pakko kiivetä :-).

Tässä muutama maistiainen, Soca-joki on sitten oikeasti tuon värinen, vesi tulee Alpeilta minkä tämä laita on vanhaa merenpohjaa / korallia. Tästä korallista liukenee jotain aineita, mitkä antavat tuon upean värin.